Wie zijn wij?

 

Geschiedenis

Al bijna 25 jaar is Erdotex actief in het revalueren van gebruikt textiel. Vanuit een kleine loods in Fijnaart is Erdotex begonnen met haar activiteiten. Na vele jaren is ons bedrijf verhuisd naar Montfoort om vervolgens wederom te verhuizen naar Rotterdam. In 2008 is de vestiging in Antwerpen aan de groep toegevoegd. Met haar totaalpakket aan producten blijven wij dicht bij de kern van ons bedrijf. Mede door het opbouwen van langdurige en sterke samenwerkingsverbanden met zowel leveranciers als afnemers is Erdotex Groep in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een actieve en belangrijke partij op het gebied van textiel recycling met als hoofdvestiging in de Rotterdamse haven.

Onze missie

Ons doel is bij te dragen aan een beter milieu voor mensen over de hele wereld, nu en voor de komende generaties. Door gebruikt textiel een nieuw leven te bieden via onze ‘revalueing textile’ principes dragen wij bij aan een beter milieu, een betere werkgelegenheid in zowel de gevestigde landen als in de afzetlanden en een betere afvalbeperking. Door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en met onze persoonlijke en flexibele benadering spelen wij graag in op de specifieke wensen van de stakeholders. De kracht van Erdotex is een professioneel en stabiel sorteerproces, waardoor u altijd verzekerd bent van een goede kwaliteit product voor een concurrerende prijs, hierbij zijn wij ook TÜV en NIWO gecertificeerd.

Onze kernwaarde

Bij onze productie staan onze kernwaarden voorop: duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alles wat wij doen moet bijdragen aan een duurzamere wereld. In ons geval staat duurzaamheid gelijk aan het nastreven van economisch rendement, het verbeteren van onze leefomgeving en onze sociale verantwoordelijkheden nemen. Kort gezegd betekent dit dat wij willen opereren met in ons achterhoofd de medemens, de planeet en economisch rendement.